Michel Moran zachęca do udziału w konkursie Żółtego Talerza [wideo]
Celem konkursu jest podniesienie świadomości dotyczącej zdrowego odżywiania wśród najmłodszych.
Celem konkursu jest podniesienie świadomości dotyczącej zdrowego odżywiania wśród najmłodszych oraz zachęcanie ich do wspólnego gotowania z rodzicami, przyjaciółmi czy wychowawcami. Zadaniem konkursowym jest przesłanie pracy w postaci przepisu na dowolne danie skomponowane z produktów znajdujących się na Liście Produktów Żółtego Talerza wraz z pracą plastyczną, zdjęciem lub krótkim filmem ilustrującym wykonaną potrawę lub proces jej powstawania.
Głównym celem stworzonego przez Kulczyk Foundation programu Żółty Talerz jest wsparcie systemu żywienia dzieci w polskich szkołach i świetlicach. Program koncentruje się na poprawie jakości jedzenia, które otrzymują dzieci, oraz na promocji wiedzy na temat zdrowego odżywiania. W ramach III edycji programu, która trwa od września 2018 r., ponad 18 tys. dzieci otrzyma przez 12 miesięcy ponad 3 mln posiłków w ponad 350 stołówkach świetlicowych i szkolnych w całej Polsce.