Ale numer! Bezpłatny 200. numer "Food Service"
Jubileuszowy magazyn został wzbogacony specjalnym, 30-stronicowym dodatkiem poświęconym historii i trendom branży HoReCa.
200. numer magazynu stanowił zobowiązanie dla zespołu redakcyjnego do przygotowania wyjątkowego, liczącego 112 stron, wydania. Jubileuszowy numer został wzbogacony specjalnym, 30-stronicowym dodatkiem poświęconym historii i trendom branży HoReCa, które pojawiły się w Polsce na przestrzeni ostatnich 26 lat. Okładka oraz dodatek nawiązują do osi czasu przedstawiającej najważniejsze wydarzenia, które miały wpływ na kształt polskiego krajobrazu kulinarnego. Autorem wyjątkowej 200. okładki jest ilustrator i grafik Kuba Ferenc.
Pierwszy numer magazynu ukazał się w 1994 r., czyli 26 lat temu. - 200. wydanie potwierdza niesłabnącą pozycję miesięcznika na rynku – mówi Agata Godlewska, redaktor naczelna. - Ten numer „Food Service” to kawał historii polskiej gastronomi. Tworzyliśmy ją wspólnie z dziennikarzami, felietonistami, fotografami, osobami pracującym w gastronomii, firmami i producentami branży HoReCa, którzy dzielili się swoimi tekstami, wypowiedziami i przemyśleniami. I oczywiście wielkie podziękowania również dla naszych czytelników, stałych subskrybentów, którzy są wierni wersji papierowej, ale również aktywni w social mediach i śledzą stronę www.ouichef.pl – dodaje Godlewska.Ostatnie ćwierćwiecze to okres, w którym rodzimy rynek przeszedł niesamowitą metamorfozę. O tych przemianach czytelnicy mogą przeczytać w rozmowie obecnej redaktor naczelnej "Food Service" z Maciejem Nowakiem, byłym redaktorem naczelnym pisma, który tak opisuje okres zmian: Myślę, że lata, które minęły, bardzo zmieniły wizerunek polskiej gastronomii i jest to także zasługa polskiej edycji „Food Service".
W jubileuszowym wydaniu nie zabraknie również komentarzy czołowych postaci rodzimej gastronomii, artykułów ekspertów, którzy nawiązują do aktualnej sytuacji związanej z pandemią oraz felietonów: Dominiki Targosz - ambasadorki Chefs for Change i Roślinnie Jemy, Jarosława Dumanowskiego - historyka, profesora na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika w Toruniu, Adama Chrząstowskiego - szefa kuchni, obecnie dyrektora kulinarnego Hotelu Arłamów, Katarzyny Kałaski - dietetyczki, specjalistki ds. żywienia z Nestle, Tomasza Źródłowskiego - twórcy kolektywu Creative Gastronomy i Adama Pawłowskiego - pierwszego Mistrza Polski Sommelierów z 2014 roku.
Co jeszcze znajdziecie w jubileuszowym 200. wydaniu „Food Service” – sprawdźcie sami.
Pobierz BEZPŁATNIE TUTAJ. PRZYJEMNEJ LEKTURY!