ilość wyników: 4
Pandemia COVID-19 jeszcze zwiększyła już i tak szybko rosnące zainteresowanie Polaków dostawami jedzenia online. Wszyscy zadają sobie pytanie, czy nowi użytkownicy tych usług przekonali się do nich na trwałe.
Czytaj więcejPonowne otwarcie restauracji może ośmielić więcej osób do zamawiania dań za pomocą agregatorów - uważa Piotr Kruszyński, CEO Pizzaportal.pl
Czytaj więcejNa polskim rynku coraz częściej pojawiają się lokale gastronomiczne, które nie prowadzą sprzedaży stacjonarnej. Ich biznes opiera się na dowozie posiłków i zminimalizowaniu czasu dostawy, zatem potrzebna jest tylko kuchnia, bez sali do obsługi klientów. To właśnie tytułowa "dark kitchen".
Czytaj więcejRynek ten rośnie w Polsce w tempie 40-50 proc. rocznie - wynika z niedawno opublikowanego raportu PizzaPortal.pl. Tempo wzrostu tego rynku jest więc kilkakrotnie większe niż całego rynku e-commerce (roczna dynamika wzrostu rzędu 10-20 proc.).
Czytaj więcej